Principe

U kunt uw account op elk moment verwijderen, rechtstreeks vanuit de applicatie, zonder opgave van reden en zonder opzegtermijn.

Wat onmiddellijk wordt verwijderd

Het verwijderen van het account leidt tot de onmiddellijke verwijdering van :

Gesprekken met andere leden

Door de verwijdering worden de volledige gesprekken verwijderd die u deelde: zij verdwijnen ook bij uw gesprekspartners. De overige gegevens van uw gesprekspartners (hun account, hun profiel, hun andere gesprekken) worden niet beïnvloed.

Back-ups en wettelijke verplichtingen

Technische kopieën kunnen tijdelijk aanwezig blijven in de back-ups van de dienst: zij worden uiterlijk 30 dagen na hun aanmaak gewist.

De meldingen en technische logbestanden worden alleen bewaard zolang als nodig is voor de verwerking ervan en voor het naleven van wettelijke verplichtingen (hoogstens 12 maanden), en daarna verwijderd — nooit langer dan de toepasselijke wettelijke bewaartermijnen (uitgeversarbitrage 2026-07-04 : « wettelijke bewaartermijn, niet meer »).

Als uw account definitief was geschorst, blijven de onomkeerbare afdrukken (hashes) van het telefoonnummer en het emailadres die worden bewaard om herinschrijving te voorkomen, BEHOUDEN na de verwijdering : het verwijderen van het account heft nooit een uitsluiting op. Het gaat daarbij nooit om de waarden in leesbare vorm.

Bij onbeschikbaarheid

Als de verwijdering tijdelijk niet beschikbaar is, wordt deze uitdrukkelijk geweigerd en wordt GEEN gegevens gedeeltelijk verwijderd : het account blijft intact en u kunt het opnieuw proberen. In geval van aanhoudende blokkering neemt u contact op met de support (Contact-pagina).