Zasada

Mogą Państwo usunąć swoje konto w dowolnym momencie, bezpośrednio z aplikacji, bez uzasadnienia i bez okresu wypowiedzenia.

Co jest usuwane natychmiast

Usunięcie konta powoduje natychmiastowe skasowanie:

Rozmowy z innymi członkami

Usunięcie usuwa całe rozmowy, które Państwo udostępniali: znikają one również u Państwa rozmówców. Pozostałe dane Państwa rozmówców (ich konto, profil, inne rozmowy) nie są objęte.

Kopie zapasowe i obowiązki prawne

Techniczne kopie mogą tymczasowo pozostawać w kopiach zapasowych usługi: są one usuwane najpóźniej 30 dni po ich utworzeniu.

Zgłoszenia i dzienniki techniczne są przechowywane wyłącznie przez czas niezbędny do ich obsługi oraz spełnienia obowiązków prawnych (maksymalnie 12 miesięcy), a następnie usuwane — nigdy poza obowiązujące okresy prawne (arbitrage éditeur 2026-07-04 : « durée de rétention légale, pas plus »).

Jeżeli Państwa konto było objęte ostatecznym zawieszeniem, nieodwracalne odciski (hashe) telefonu i adresu email przechowywane w celu uniemożliwienia ponownej rejestracji POZOSTAJĄ po usunięciu: usunięcie konta nigdy nie znosi wykluczenia. Nigdy nie są to wartości jawne.

W razie niedostępności

Jeżeli usunięcie jest chwilowo niedostępne, zostaje ono wyraźnie odrzucone i ŻADNE dane nie są usuwane częściowo: konto pozostaje nienaruszone i mogą Państwo spróbować ponownie. W przypadku utrzymującej się blokady proszę skontaktować się z pomocą techniczną (strona Kontakt).